Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan sardin/ temenung. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap.
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. 1 kg ikan sardin/ temenung. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1 kg ikan sardin/ temenung. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1 kg ikan sardin/ temenung. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1 kg ikan sardin/ temenung. Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap.
Resepi Kuah Laksam Kedah - Laksa Lemak Kedah | Resepi Minggu Ini. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya resepi laksam kedah. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan
Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk.
Resepi mudah kuah laksa @ laksam kelantan. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan
· bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
Post a Comment for "Resepi Kuah Laksam Kedah - Laksa Lemak Kedah | Resepi Minggu Ini"